Cart Total Items (0)

Coș

In acest articol vom incerca sa exploram motivele pentru care curge apa din centrala voastra termica. Daca v-ati trezit vreodata cu o balta sub centrala termica sau pur si simplu ai vazut cum curg picaturi din centrala, in mod cert acest lucru nu este un semn bun.

Fie ca este vorba de un montaj gresit, o piesa defecta, o coroziune sau pur si simplu uzura si vechimea, motivele pot fi foarte deranjante atunci cand ele intervin pe neprevazut.

Motive pentru care curge apa din centrala

Haideti sa luam motivele pe rand, cu mici detalii explicative pentru fiecare.

  • Presiune (prea mare) in centrala: centralele care au presiune prea mare, sunt predisupse la defectiuni mult mai repede. Daca presiunea in centrala este peste 2,5 sau 3 bari, supapa de siguranta se va deschide si implicit va elimina apa in exterior. Sfatul general este sa tineti un ochi aproape pe manometrul centralei, care ar trebui sa fie pe panoul frontal. Presiunea normala ar trebui sa fie intre 1 si 2 bari. Daca esti curios cum repari presiunea crescuta la centrala, ei bine aerisirea unui calorifer este o solutie buna. AI nevoie doar de o cheie de aerisit calorifere.
  • Robinetul de incarcare al instalatiei: Robinetul de umplere se afla sub centrala termica si se poate defecta. Acest robinet alimenteaza centrala cu apa rece direct de la retea. Daca acest robinet ramane deschis, presiune prea mare poate veni direct in centrala sau sa curga apa pe langa el. Identifica pozitia acestuia (sub centrala) si verifica ca acesta sa fie pe pozitia inchis. In cazul unei defectiuni al acestuia, doar instalatorul poate inlocui robinetul, pentru ca daca nu stii ce faci poti cauza o inundatie in propria casa sau chiar sa strici mai tare centrala termica. Contacteaza-ne in caz ca ai nevoie de ajutor.
  • Montaj gresit, tevi corodate sau piese defecte: probabil cel mai frecvent motiv intalnit atunci cand iti curge apa din centrala termica. Cu trecerea timpului, tevile se pot coroda datorita apei impreuna cu impuritatile. Pot aparea mici fisuri pe unde curge apa la tevi, pe langa robineti sau alte periferice. Daca esti sigur ca scurgerea de apa se datoreaza acestor tevi, trebuie sa chemi un instalator care sa constate si sa repare. Este foarte important sa nu incerci sa faci reparatiile singur.

Acestea sunt doar cateva motive pentru care ar putea curge apa din centrala. Exista, desigur, si alte motive, mult mai complexe sau mai diferite, iar numai un instalator le poate constata si repara. Nu trebuie sa te alarmezi sau sa te stresezi datorita catorva picaturi care curg din centrala. Dar trebuie verificat la timp de ce se intampla asta, pentru a evita alte probleme mult mai grave. Contacteaza-ne daca ai nevoie de ajutor si vom veni cu drag!

Sursa foto: freepik.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *