Cart Total Items (0)

Coș

Am inceput activitatea in anul 2011, in domeniu serviciilor, service centrale termice, eram ajutor de inginer la o renumita marca de centrale de pe piata. Asta se intampla in anul IV de facultate, inainte de licenta, ca sa pot sa mai castig un ban sa imi termin studiile si sa imi incep cariera de inginer.

In primul rand m-a inspirat – sau m-a fortat mai bine zis – lipsa unui loc de munca care sa mi se potriveasca, iar programul flexibil pe care mi-l doream nu-l puteam gasi niciunde.

Apoi m-am lasat inspirat de posibilitatea dezvoltarii propriei afaceri. Dupa terminarea studiilor m-am reintors în Piatra-Neamt, unde m-am angajat ca inginer service la o firma care vindea centrale termice. Asta se intampla in vara lui 2012, fiind proaspat absolvent de facultate.

Ce nu realizam la momentul acela, dupa ce m-am angajat, era ca visam centrale, respiram centrale, toata viata mea era despre centrale, service centrale si nimic altceva nu se lega.

Eu sunt Ciprian, activez in domeniul asta de aproape 10 ani.

Am terminat o facultate, nu sunt „carpaci” sau „meserias”. Sunt o persoana autorizata si profesionista in acelasi timp, lucrez doar cu persoane autorizate, colaborez doar cu oameni de calitate, imi place sa fiu inconjurat numai de oameni minunati cu care pot sa fac doar lucruri minunate.

Facem lucruri doar de calitate si dorim sa aducem clientilor, oamenilor, consumatorilor de servicii, calitatea pe care nu au avut-o niciodata din ‘89 si pana azi.

Calitatea ne diferentiaza de cei din jurul nostru!

Cu drag, Ciprian, Omu’ cu Centrala.”

Ce sfaturi ai da viitorilor antreprenori?

Organizati-va bine bugetul, intr-un mod realist si nu va abateti de la plan.

Daca nu aveti resurse la un moment dat, mai bine mai asteptati pana gasiti acele resurse pentru a face investitia dorita.

Nu va asteptati ca lucrurile sa mearga de la sine, de la inceput.

Concurenta e mare în piata, piedici vor fi multe si veti bate la multe usi inchise atunci cand esti o amenintare pentru altii, cum este si cazul meu.

Insistati pentru ca recompensele vor veni intr-un final.

Acordati-va cel putin 2 ani pana sa trageti o linie in ceea ce priveste portofoliul.

Nu va fie teama sa investiti, o afacere in care nu se investeste, nu se misca. Daca nu aveti resurse suficiente, ganditi-va la alte surse de finantare.

Spune-ne 5 motive pentru care crezi ca merita sa fii antreprenor in Romania

  • Libertatea de miscare, de organizare a timpului si libertatea financiara: castigi cat muncesti si muncesti cat crezi ca ai nevoie
  • Romania este un mediu unde poti reusi cu o afacere mica
  • Exista multe nise de piata inca neacoperite de servicii, multe lucruri care se pot face
  • Castigi multa experienta in domeniul de activitate si intelegi cel mai bine ce inseamna economia de piata si mecanismele ei
  • Exista multe surse de finantare de care te poti ajuta.

Articol preluat de pe mesajul.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *