Cart Total Items (0)

Coș

Liberalizarea pietei de energie electrica a dat, cu siguranta, batai mari de cap multora dintre consumatori, obisnuiti cu un singur furnizor.

Omu’ cu Centrala va prezinta niste sfaturi pentru cei care se gandesc serios sa isi schimbe furnizorul de energie electrica sau gaz, indiferent de motiv.

Fie ca ai amanat procesul din cauza ca ti s-a parut foarte complicat sau orice alt motiv, afla in urmatoarele randuri ce trebuie sa faci daca iti doresti sa faci acest pas.

“In primul an, daca lucrurile merg cum au mers in prezent, nu vom avea mai mult de 10% (clienti care sa treaca in piata libera). Daca am avea o pregatire corespunzatoare a liberalizarii pietei de energie, desi nu avem niciun semn in acest sens, poate ca am putea atinge in primul an 25% din piata in zona asta.”

DUMITRU CHISALITA, ANALIST DIN ENERGIE SI PRESEDINTELE ASOCIATIEI ENERGIA INTELIGENTA

Care sunt actele necesare pentru schimbarea acestui furnizor?

Totul se poate face online si vorbim de cateva acte necesare:

o copie dupa buletin

o copie dupa actul de proprietate al casei

o copie dupa ultima factura

Motive pentru care sa schimbati furnizorul

Putem vorbi despre mai multe motive pentru care ar trebui sa va ganditi serios la acest lucru, printre care amintim:

  • pretul (unii furnizori au preturi chiar si cu 5 sau 10% mai mici decat altii, puteti gasi un comparator de preturi aici)
  • calitatea serviciilor
  • rapiditatea cu care o poti face – timpul aproximativ este de 21 de zile, timp in care serviciile nu vor fi suspendate, furnizorul pe care il veti alege va prelua pur si simplu de la cel vechi. Iar poate cel mai important, NU este necesar sa va schimbati contorul de gaz sau curent. Nu vor fi alte gauri date in casa, alte cabluri, tevi sau altceva.

Recomandarea noastra principala este informarea. Site-ul ANRE este o sursa buna in acest sens, unde poti sa vezi in primul rand cat poti sa economisesti o data cu schimbarea (cu ajutorul facturii vechi poti vedea o lista cu recomandari).

Tags:cum schimb furnizorul omu’ cu centrala schimbarea energiei electrice schimbarea furnizorului schimbarea gazului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *